GoLeWe
Europese Unie  
De Lemo-vragenlijst

De Lemo-vragenlijsten peilen naar de Leercompetenties en Motivatiekenmerken van leerlingen of studenten. Ze zijn onder meer geïnspireerd op de Inventaris Leerstijlen (ILS) van Vermunt. Ook de kwaliteit en kwantiteit van de studiemotivatie en het zelfbeeld van de leerder worden in kaart gebracht.
Het invullen van de vragenlijst gebeurt online en neemt hooguit 15 minuten in beslag. Wie deelneemt, krijgt onmiddellijk een feedbackverslag met toelichtingen en tips over zijn leervaardigheden en studiemotivatie: over wat er al prima loopt en over wat men nog kan doen om de kansen op studiesucces nog te vergroten.
Begeleiders krijgen per groep deelnemers een rapport waarmee ze zicht krijgen op de resultaten. Dit maakt een efficiënte studiebegeleiding mogelijk. Vanuit de groepsrapporten kan ook gevatte info doorstromen naar leerkrachten en docenten zodat deze in hun lessen kunnen aanknopen bij de leerkenmerken van hun leerlingen of studenten.
Als u in uw instelling of organisatie wil gebruikmaken van de Lemo, surft u naar www.goleweb.eu. Daar vindt u alle nodige info.

Artesis Plantijn Hogeschool ontwikkelde en onderhoudt Goleweb, het webbased systeem dat onmiddellijk resultaten en feedback geeft aan de deelnemers. De onderzoeksgroep EduBROn van Universiteit Antwerpen stond in voor de ontwikkeling en validering van de vragenlijst. Voor de conceptuele uitwerking en het uitschrijven van de feedbackteksten werkte Artesis Plantijn Hogeschool samen met het Heilig-Grafinstituut Turnhout, Koninklijk Atheneum Hoboken, Provinciaal Instituut voor Technisch Onderwijs Stabroek, Sint-Carolusinstituut St.-Niklaas en Sint-Jozefinstituut Kontich.
De Lemo bestaat ook in een variant voor Nederland. De terminologie en begeleidende teksten van deze versies (voor de verschillende doelgroepen) werden aangepast door collega's van Hogeschool Zeeland.


Prof. Jan Vermunt over de Lemo

Op de slotconferentie van GoLeWe op 20 mei 2011 was prof. Jan Vermunt gastspreker én deelnemer. Omdat zijn Inventaris Leerstijlen (ILS) een belangrijke inspiratiebron was voor de Lemo, vroegen we hem om de 'test' eens uit te proberen. Benieuwd naar zijn reactie? Bekijk dan snel het filmpje.

1-minuut-interview door studenten Communicatiemanagement van Artesis Plantijn Hogeschool.


De Lemo-test en Goleweb op de radio

Op MNM, 17-05-2011:
Peter Van de Veire interviewt Herman Van de Mosselaer, projectleider Goleweb.

Op Radio 1, 21-05-2011:
Radioreportage door Lea Vanhoeymissen: Collega Annick Swaelen (Sint-Jozefinstituut, Kontich) bespreekt de Lemo-testresultaten met een leerling. Daarna volgt een interview met Herman Van de Mosselaer.


Nascholing Lemo-test
Voor info over nascholing over de Lemo-test klik hier.
Publicaties Lemo-test

Ondersteunende publicaties bij het gebruik van de Lemo-testen op Goleweb zijn downloadbaar op http://lemorea.golewe.eu, http://rea12.golewe.be, http://remediëren.golewe.eu en http://versterken.golewe.eu.       
Voor wie onderzoeksmatig geïnteresseerd is in de Lemo-test verwijzen we graag naar volgende publicatie:
 
Donche, V., Van Petegem, P., Van de Mosselaer, H. & Vermunt, J. (2010). LEMO: een instrument voor feedback over leren en motivatie. Plantyn: Mechelen, 66p.
ISBN 978-90-301-0834-4

Afbeelding voor op website golewe.JPG


Partners op deze actie:

Plantijn_POS_HEX.gif             edubronlogo2.gif               HZeeland.gif 

Heilig Graf.gif                        KA Hoboken.JPG                 logo PITO klein.jpg    

 Sint-Carolus.JPG                        Sint-Jozefinstituut.jpg