GoLeWe
Europese Unie  
Interessante links

Voor Nederland:

http://www.studiekeuze123.nl/
Op deze site kan je alle hogescholen en universiteiten met elkaar vergelijken op bijvoorbeeld toelatingseisen, studentenoordelen of kwaliteit van de opleiding.

http://www.studieinfo.nl/beroepskeuze
Een overzichtssite met heel wat links naar verschillende topics rond studie-keuze (beroepeninformatie, zoeken op basis van interesse, zelf-tests, salarisinformatie...).

http://www.leren.nl/rubriek/onderwijs/studiekeuze/
Portaalsite i.v.m. studie- en beroepskeuze.

http://www.eur.nl/studiekeuze/
Zelfwerkmateriaal voor studie- en beroepskeuze.

http://www.youchooz.nl/
Informatie over leren en werken in de zorg- en welzijnssector  met een keuze-model aan de hand van interesse-onderwerpen.


Voor Vlaanderen:

http://www.hogeronderwijsregister.be/home
In het Hogeronderwijsregister vind je een overzicht van alle door de Vlaamse overheid erkende opleidingen in het hoger onderwijs. Met informatie over de soorten opleidingen, de toelatingsvoorwaarden, typische terminologie, enz. Per opleiding krijg je algemene informatie, doelstellingen, voorafgaande of vervolgopleidingen en status.

http://www.ond.vlaanderen.be/sidin/
Laatstejaars secundair onderwijs maken op de Studie-Informatiedagen  of SIDins kennis met de studiemogelijkheden na het secundair onderwijs.
 
http://www.studiekiezer.be
Deze site is bedoeld voor leerlingen, ouders, leerkrachten, clb-medewerkers, … kortom voor iedereen die bij het kiezen van een studierichting op zoek is naar informatie over het onderwijslandschap. 

http://www.ond.vlaanderen.be/publicaties/eDocs/pdf/305.pdf
In de brochure ‘Wat na het secundair onderwijs’ vind je een overzicht van de studiemogelijkheden na het secundair onderwijs en informatie die kan helpen bij het studiekeuzeproces.